Hvorfor er online lån så populære

Det bliver mere og mere populært at optage et lån på nettet i dag, mange snakker dårligt om kviklån men alligevel bliver der stadig optaget flere og flere af dem. Der findes flere grunde til at onlinelån er blevet så populære, jeg vil prøve at forklare hvorfor det er sket, både hvorfor de er gode og hvorfor de er dårlige.

Hvor meget bliver der lånt hvert år

Hvert år bliver der optaget online lån for mange millioner af kroner, det stiger bare hvert eneste år hvor danskerne optager flere og flere lån, men der er også en bagside af medaljen, fordi der er også flere og flere der ender i RKI.

I år 2013

I år 2013 var online lån ikke så vildt populære, men de var der selvfølgelig stadig, der blev da også foretaget lån for en god slat penge. Der blev i 2013 foretaget online lån for omkring 100.000.000 kr. dette beløb kan lyde som mange penge, men det er ikke ret meget i forhold til næste år.

I år 2014

I 2014 blev online lån meget mere udbredt, hvilket gjorde at det nærmest eksploderede i antal kroner som blev lånt, dette skete fordi online lån fik ekstremt meget omtale i medierne og pressen. Det gjorde danskerne meget nysgerrige og så online lån som en nem mulighed, som gjorde at der i 2014 blev foretaget online lån for omkring 436.000.000 kroner, dette beløb er mere end 4 gange så meget som året før.

I år 2015

Da online lån fik så meget omtale både godt som skidt i 2014, fik endnu flere danskere øjnene op for online lån, som gjorde at der i 2015 blev optaget lån for 527.000.000 kr. dette er en stigning på næsten 20 procent, dette er penge som udelukkende bliver lånt fra mobilen, tabletten eller computeren.

Blev taget imod både godt og skidt

Da online lån fik mere omtale i medierne, var der mange danskere som tænkte det var en god ide at optage, da det jo er hurtigere end den normale bank, du skulle ikke forsvare dig selv over for en person om hvorfor du skulle have lov til at låne.

God omtale

Online lån har også fået god omtale af danskerne, da det ofte er dem som ikke får lov til at optage lån i banken, netop fordi banken har meget høje krav for at du kan blive godkendt til at låne, derfor vælger mange at tage et lån på nettet, da kravene er lavere og det går meget hurtigere at have pengene på kontoen.

Dårlig omtale

Mange medier har givet online lån meget dårlig omtale, fordi renterne er meget høje og der kan forekomme høje gebyrer på dem hver måned, dette har gjort at de er blevet meget dyrere end hvad beregnet egentlig var. Derfor er der også mange som kommer i klemme med dem, da lånet steg til det dobbelte når det var betalt af, dette gjorde også at mange danskere endte i RKI fordi de ikke kunne betale af på deres optaget lån.